1512 BİGG Programında Değişen Başvuru Koşulları

TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Destek Programı

Yeni çağrı dönemi ile birlikte, BİGG (Bireysel Genç Girişim) adı ile bilinen 1512 programının ismi değişti. Artık yeni adı; Girişimcilik Destek Programı.

200.000 TL ön ödemeli ve %100 hibeli programın uygulayıcı kuruluşu olarak, BİGGCUBE programına; teknolojiyi kullanan veya üreten, alanına yenilik getiren, fikirden prototipe ilerleyebilecek deneyim ve yetkinliğe sahip, proje sonunda ortaya çıkartacağı ürünün ticarileşme potansiyeli olan, tercihen ihracat geliri elde edebilecek, ekip kurabilecek veya ekibini kurmuş yeni girişimci adaylarını bekliyoruz.

Neden BİGGCUBE?

Mart ayında taşındığımız Türkiye’nin en büyük ve en geniş destek imkanlarına sahip kuluçka merkezimizde, BİGG programı kapsamında desteklenen altı tematik alanda sizlerden gelecek iş fikirlerini; ücretsiz yer tahsisi, ücretsiz şirket kurulum desteği, ücretsiz KEP alımı, lab desteği, prototipleme atölyesi, mentorluk görüşmeleri, erkan aşama yatırıma erişim, kurumsal firma buluşmaları birçok desteklerle hayata geçirme fırsatı bekliyor.

Elenme Yok

Başvuru yapan girişimci adaylarının iş fikirleri değerlendirildikten sonra, değerlendirme sonucu olumlu olan adaylar BİGG kapsamında yoluna devam edecekler. Değerlendirme sonucu olumsuz olan adaylar ise, eksik oldukları başlıkları geliştirebilmeleri ve bir sonraki çağrı dönemine daha hazır gelerek yeniden başvuru yapmalarını sağlamak için IDEACUBE programına katılım hakkı elde ediyorlar.

Değişen Başvuru Hakkı Sahipleri

TÜBİTAK tarafından BİGG programı 2021 yılı 1. Çağrısında önemli değişiklikler yapıldı. Artık başvuru yapabilmek için ön lisans  veya üzeri bir eğitim programında öğrenci veya mezun olmak yeterli. Hem de süre şartı olmaksızın. Bu eğitim ve mezuniyet şartını yerine getirenlerin, ön başvuru tarihi itibariyle her hangi bir şirkette ortaklıklarının olmaması ve daha önce bu destek programında yararlanmamış olması gerekiyor. Bu sayede sektör tecrübeli, alanında uzmanlığı olan, yenilikçi ve teknolojik ürün/hizmet geliştiren herkesin programa dahil olması mümkün oldu. Ayrıca hayalleri olan öğrencilerin de fikirlerini hayata geçirmeleri sağlanmış olacak.

BİGGCUBE’de girişimcilere sağlanan benzersiz ve en kapsamlı desteklerden yararlanmak için hemen bigg.cubeincubation.com'dan başvur.

Ahmet Sefa Bir