1512 BİGG Programında Girişimcileri Ne Bekliyor?

 

TÜBİTAK'tan girişimci adayları için kaçırılmayacak bir hibe destek programı…

TÜBİTAK Teknogirişim Sermaye Desteği ile 2015 yılından beri teknoloji ve yenilik tabanlı iş fikri olan girişimcileri destekliyor. Şirketleşmelerin başında ön ödeme yaparak destekleyen ve toplamda 200.000 TL hibeli 1512 BİGG programı aslında bundan çok daha fazlasını sunuyor.

Başvuru şartları içerisinde bir şirkette ortaklığı olmaması ve daha önce teknogirişim sermaye desteğinden yararlanmamış olması gerekiyor. Ayrıca son bir yıl içerisinde örgün öğretim veren bir  lisans programından mezun olabilecek durumda olmak veya yüksek lisans, doktora öğrencisi olmak veya son mezuniyet tarihi üzerinden en fazla on yıl geçmiş olmak gerekiyor.

Bu koşulları sağlayan ve TÜBİTAK panelleri sonrasında destek almaya hak kazanan girişimciler şirket kuruluşu sonrasında desteklenen tutarın %40'lık kısmını ön ödeme olarak alabilecekler. Ara dönem raporu sonrasında %40 ve proje kapanışı ile son kalan %20'lik kısmı alarak destekten yararlanmış olacaklar. Projeyi başarı ile tamamlayan girişimciler TÜBİTAK 1507 desteğine doğrudan başvuru hakkı da kazanıyor.

2020 yılında uygulayıcı kuruluş modeli yenidendi ve 1 Ekim 2020 - 30 Eylül 2022 arasında yürütülecek BİGG programında 31 uygulayıcı kuruluş, tek başına veya gerçekleştirdikleri iş birliktelikleriyle faaliyet gösterecek.

Girişimci adayları için en önemli soru, destek programına hangi uygulayıcı kuruluş ile devam edeceklerine karar vermek olacaktır. Eğitim ve danışmanlık programlarının yanı sıra, şirketleşme aşamasındaki destekler ve sonrası da bu yüzden son derece önemli. Uygulayıcı Kuruluş değerlendirmesinde TÜBİTAK tarafından üst grupta yer alan Teknopark İstanbul; İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi iş birliğinin önemi ve üstünlüğü burada ortaya çıkıyor.

Cube Incubation; girişimcilik ve yeni fikirlere verdiği önemle girişimcilerin iş fikirlerini hayata geçirme yolunda karşılaştıkları birçok zorluğu aşmaları için çözüm üretiyor. Cube Incubation son olarak TÜBİTAK’tan destek almaya hak kazandığı yeni projesi kapsamında girişimcilere; iş fikirlerini geliştirmeleri, fikir ve ortaya çıkacak ürünün doğrulanması, performans analizlerinin yapılması, iş planlarının değerlendirilmesi gibi ihtiyaç duyabilecekleri her alan ve konuda eğitim ve mentorluk desteği sağlamayı amaçlıyor. BİGG Cube Incubation projesiyle girişimciler; ofis, ıslak kuru laboratuvar ve temiz oda imkanlarından yararlanırken Teknopark İstanbul’un sunacağı geniş network sayesinde de çeşitli şirketlerle görüşme imkanı bulacak ve derin teknoloji tabanlı geliştirmeler yapan girişimler ile aynı ekosistemde çalışmalarını hayata geçirebilecekler. Girişimciler ayrıca Teknopark İstanbul Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) aracılığıyla patent desteği alabilecekleri gibi dijital medya ve PR çalışmaları kapsamında sunulan desteklerden de rahatlıkla yaralanabilecekler.

En iyi eğitmenler tarafından program süresince 1. aşamada 10 farklı eğitime katılma şansı yakalayabilir, işinizi en iyi şekilde modellemenizde size destek olacak danışman kadrosundan, teknolojik doğrulamanızı yapabilmeniz için teknik mentorluk sağlayacak uzmanlardan ve sizi başarıya götürecek en iyi iş planını hazırlamanızı sağlayacak ekipten faydalanabilinecek. Destek almaya hak kazanan girişimcilerin şirketin resmi açılışının yapması ve TÜBTAK ile sözleşme imzalaması gerekiyor.

Teknopark İstanbul’da iş fikrini hayata geçirmek için BİGG Cube Incubation’a bekliyoruz. Başvuru yapmak için tıklayınız.