BİGG Cube’de 1. Aşama Sonrası Girişimci Adaylarını Neler Bekliyor!

Fikir aşamasındaki girişimci adaylarının 200 bin TL’ye kadar ön ödemeli hibe ile desteklendiği BİGG programında uygulayıcı kuruluşlar için başvuru toplama süreci 15 Aralık Salı günü itibariyle bitti. BİGG Cube olarak bir aydan biraz uzun süre içerisinde 500’e yakın başvuru topladık.

2020 yılının birinci çağrı döneminde bundan sonra neler yaşanacağını ve girişimci adaylarını bekleyenleri özetlemeye çalışalım!

Şirket kuruluş masraflarının karşılanması, e-imza/KEP hesaplarının ücretsiz açılması, ücretsiz ofis, psikolojik danışmanlık, hukuki ve finansal danışmanlık vb. sayısız ve eşsiz destekler ile girişimcilerinin yanında olacak BİGG Cube programına çok büyük bir ilgi ve başvuru oldu. Bu nedenle çağrı döneminin ortasında TÜBİTAK 1512 başvuru kriterlerine uygun adaylar belirlendi ve 1. Grup olarak eğitimlere başladılar. 21 Aralık tarihinde de 2. Grup eğitimlerimiz başlayacak. TÜBİTAK 1512 Programı uygulama esaslarına göre başvuru kriterlerini taşımayan adaylarımız da IDEA Cube programımıza katılabilecekler. 2. Grup IDEA Cube programımız 6 Ocak 2021 tarihinde başlayacak.

Birinci grup girişimci adaylarımız kendilerine atanacak danışman ve mentorler ile birlikte iş planı hazırlama çalışmalarına başlarken, 2. Grupta yer alan adaylarımız önce eğitimlerini alacaklar, fikirlerini geliştirecekler, modelleyecekler ve uygulamalı eğitimler sayesinde iş planı hazırlama sürecine en hazır şekilde dahil olacaklar. Eğitimler tamamlandıktan sonra iş planı danışmanlığı programına dâhil olacak girişimci adaylarımızın tamamını akabinde teknik mentorluk süreci bekliyor.

Proje konularına uygun olarak, kullandıkları teknolojinin gelişimi için kendilerine ayrıca teknik mentorler atayacağız. Bu şekilde program sırasında ve sonrasında ürünlerini sürekli geliştirme fırsatı bulacaklar.

İş planlarını en iyi şekilde hazırlayan girişimci adaylarımız Teknopark İstanbul A.Ş. tarafından organize edilen, kurumsal firma, yatırımcılar, akademisyenler ve sektör uzmanlarından oluşan jüriye sunumlarını yapacaklar. Bu demodayde başarılı olarak değerlendirilen girişimci adaylarını TÜBİTAK’a sunumlarını yapmak üzere panellere göndereceğiz.

Panellerde başarılı olan girişimci adaylar 200 bin TL hibe almaya hak kazanacak ve Haziran ayında şirketlerini kurarak 1 Temmuz 2021 tarihinde destek programını başlatmış olacaklar.

Ahmet Sefa BİR