Cube Incubation 2021 Yılı 1. Dönem Girişimleri Belli Oldu!

Değerlendirme Kurulu sonrası Cube Incubation 2021 Yılı 1. dönem girişimleri Ar-Ge faaliyetlerini yürütmek üzere kuluçka merkezimize kabul edildi. Yeni dönem girişimleri online olarak değerlendirmeye devam ederek kuluçka merkezimize girmeye hak kazanan firmaların, girişim yolculukları boyunca ihtiyaç duyacakları her türlü bilgi ve donanıma sahip olmalarına olanak sağlıyoruz.

Yeni dönem girişimlerimiz:

Epikron Teknoloji: Kullanıcı dostu ara yüzü ve akıllı fonksiyonları ile şirketlerin gerçek zamanlı olarak inşaat süreçlerini izlemesini, yönetmesini ve raporlamasını sağlayan bir bina bilgi modellemesi yazılımı üzerine çalışmaktadırlar.

Xena Vision: Kameralardan insan aktivitesi tespit edip suç ve acil durum ile ilişkilendirilenler için alarm üretmektedirler.

Efectura: Minimum elle kodlama ile kampanya yönetiminden akıllı şehir çözümlerinin minimum ön yatırımla hızlı bir şekilde teslim edilmesini sağlamaktadır.

Yenipatron: Girişimcilere online ve offline mecralardaki ürün satışı ve nakliye konularında rekabetçi çözümler sunmaktadırlar.

Magfi: 15 farklı sosyal medya ve mesajlaşma uygulamasının mesajlaşma gruplarını tek bir platformda toplayan ve grupları ilgi alanlarına göre ayıran bir mobil uygulamadır.

L-Kategori Elektrikli Araç: Mini segment elektrikli araç tasarımı ve imalatı üzerine çalışmaktadırlar.

FlexyTime: otomatik zaman takip programıdır. Program bilgisayarlara kurulur ve çalışanların ne kadar verimli çalıştığı, toplam toplantı saatleri, iş başı / iş sonu saatlerini otomatik takip etmektedir.

Collagen Arge: Biyopolimerler kullanarak yüksek teknolojili medikal ürünler geliştirmektedirler.

Zetamatrix: Yüksek saflıkta doğal ve sentetik polimerler kullanarak üç boyutlu canlı dokuları ikame eden, katma değeri yüksek biyomalzemeler üretme üzerine çalışmaktadırlar.

Probio.co: Nanoenkapsülasyon yöntemi ile kaplanan probiyotik mikroorganizmalar ile probiyotikli gıdaların ve içeceklerin oluşturulması, ileri çalışmalarda ise dış koşullara daha dirençli probiyotik mikroorganizmaların oluşturulması üzerine çalışmaktadırlar.

Otonom Deniz Aracı Ve İlgili Alt Sistemler: Nesnelerin interneti yöntemleri de kullanılarak su altında ve su üstünde sürü halinde otonom olarak ilerleyebilen insansız deniz araçları/sistemleri geliştirme üzerine çalışmaktadırlar.

Spacre: Endüstideki ihtiyaçları karşılıyan ve Jira Cloud üzerinde çalışan uygulamalar, spesifik olan şirket hiyerarşisinin tutulmasını sağlayan yazılımdır.

Blueanalytica: Gemilerin ve deniz araçlarının donatım, yönetim, operasyon, eğitim, denetim gibi odak süreçlerinin dijitalizasyonuna yönelik modüler bilgi teknolojileri ve entegre çözüm platformları geliştirerek, denizcilik endüstrisinin yeni nesil ihtiyaçlarını karşılayan dönüşüm ekosistemi ile birlikte deniz analitiği değer zinciri oluşturmayı hedeflemektedir.

SOYL-GEL: Giderek artan kuralık sorununa karşı tarımda suyun elverişsiz kullanılmasından dolayı yaşanan su kayıplarını en aza indirmek ve tarıma elverişsiz kurak alanlarda tarımı tekrardan elverişli hale getirmek için tasarlanmış toprak altında uzun süreli su salınımı ve bitki gelişimini destekleyen gübre ve tarım ilacı salınımı sağlayan doğa dostu bir hidrojel üzerine çalışmaktadırlar.

Aerospace Coatings: Kromsuz Epoksi Astar (primer) kaplamamız MIL-PRF-32239, SAE AMS 3095A spesifikasyonunu üzerine çalışmaktadırlar.

BlindLook: Görme engellileri ihtiyaç duyan konumundan çıkarıp hayatta tek başına var olabilen bireylere dönüştürmek amacıyla özgürlük teknolojileri geliştirmek üzere çalışmaktadırlar.

Visight Techology: Kimlik kontrolünün gerekli olduğu kontrol noktalarında ziyaretçi kayıt ve kimlik doğrulama işlemlerinin dijital kanallar aracılığıyla tam otonom ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirilebilmesini sağlayan "Yapay Zeka Tabanlı Biyometrik Kimlik Doğrulama Cihazı" çözümünün geliştirilmesini amaçlanmaktadırlar.

Vibration and Seismic Control Devices: BRB’ler yapılarda damper görevi görecek ve sismik kuvvetini emecek, ayrıca kiriş ve kolonların ebatlarının küçülmesine, yapının deplasmanın azalmasına neden olup, kaba inşaatta kullanılan malzemelerin miktarının azalması üzerine çalışmaktadırlar.

Healtius: Kişinin semptomlarına göre hastalıklar hakkında detaylı bilgi veren ve oyunlaştırma yöntemlerini kullanarak kişilerin sağlık deneyimini geliştiren AI tabanlı bir uygulama geliştirmektedirler.

Basebros: AR-VR-XR-MR kullanımında model büyüklerinden dolayı ağır çalışan sistemin daha stabil ve hızlı çalışmasını sağlayacak özel bir yazılım geliştirmektedirler.

Maarif: Uluslararası eğitim programlarına uygun olarak, okul öncesi, ilk, orta, lise düzeyinde öğrenci, öğretmen, veli ve okul yöneticilerinin ihtiyaç duyduğu dijital eğitim yönetimi üzerine çalışmaktadırlar.