Girişimimiz Scalar Vision Üç Boyutlu Görüşme Teknolojisine İmza Attı!

Kuluçka Merkezimizde faaliyet gösteren girişimimiz Scalar Vision’ın geliştirdiği gerçek zamanlı (real-time) 3D görüşme sistemi ‘Holoporter’, Covid-19 salgınındaki uzaktan görüşmelere yeni bir boyut getirdi. İstenilen objeyi dijital olarak ortama taşıyan, üzerinde çalışma imkânı sağlayan gerçek zamanlı iletişim sistemi, rakiplerine göre çok daha düşük maliyetli. Hem donanımı hem yazılımı yerli olan sistem sahip olduğu çok fonksiyonluluğun getirdiği yüksek görüntü ve ses kalitesi ile de pazara iddialı bir giriş yaptı.

Gelin, girişimimizi yakından tanıyalım!

Scalar Vision, 3D teknolojileri geliştirmek ve insanların kullanımına sunmak için faaliyete geçti. Teknolojide görselliğin kaçınılmaz olarak varacağı yerin üç boyutlu görsellik ve deneyim olduğu gerçeğinden hareketle yola çıktılar. 2016’da başladıkları çalışmalarını 2018'in sonunda Scalar Vision ismi altında resmileştirdiler. 2019’dan Cube Incubation ofisinde faaliyetlerini sürdürmektedirler. 

Holoporter'i İnceleyelim

Yoğun uğraşlarla geliştirilen Holoporter ile kişilerin üç boyutlu görüntüleri gerçek zamanlı olarak başka bir yere iletiliyor. Scalar Vision yetkilileri bilim kurgu ismi ile ışınlanma projesi olarak tanımlanabilecek bu proje ile Starwars filminde yer alan Obi Wan Kenobi’nin görüntüsünün galaksiler arası seyahat etmesinin bu projeye en yakın örnek olarak verilebileceğini belirtiliyor.  Holoporter sayesinde günlük hayattakine benzer üç boyutlu görüşme yapma imkanı sunuluyor. Günlük akışta mümkün olmayan başka imkanlar da bu teknolojiyle insanlığın kullanımına sunuluyor. Örnek olarak bir plaza toplantı odasına jet motoru fiziki olarak getirilemez ama bu teknolojiyle dijital olarak saniyeler içerisinde her türlü nesneyi bulunulan ortama getirip, birbirinden uzak noktalardaki insanların bu nesneler üzerinde birlikte çalışmaları sağlanmış oluyor. 

Geliştirdikleri teknolojinin, yüksek verimlilik toplantıların gerçek zamanlı olarak yapılmasına imkan sağlayarak, hem sosyal mesafenin korunmasını, hem de birlikte çalışmayı mümkün kıldığına da dikkat çeken yetkililer, “Bu sayede virüsün ülke ve dünya içerisinde yayılma riskinden uzaklaşılıyor ve aynı zamanda seyahat, konaklama masraflarından da tasarruf sağlıyor. Mesafeye bağlı olarak, saatler veya günler süren iş seyahatleri yerine masanızdan uzak noktalara ulaşma imkanıyla da büyük zaman kazancı sağlıyor. Bunlara ek olarak, uluslararası /şehirlerarası ekip kurma ve birlikte çalışmanın önündeki pek çok sınır kalkmış oluyor ve bununla birlikte çok farklı iş ve sosyal imkanlar ortaya çıkarabilecek bir altyapı getirmiş oluyor. 

Holoporter'in Avantajları

  • Günlük hayattakine benzer üç boyutlu görüşme yapma imkânı sunuyor. 
  • Her büyüklükteki nesne dijital olarak bulunulan ortama getirilebiliyor.
  • Uzak noktalardaki kişiler bu nesneler üzerinde birlikte çalışabiliyor.  
  • Yüksek verimlilikte toplantılar sosyal mesafe korunarak gerçek zamanlı yapılabiliyor.
  • Zaman kazandırıyor; seyahat, konaklama masraflarından tasarruf sağlıyor.
  • Uluslararası ekip kurma ve birlikte çalışma imkânı veriyor.
  • Çok farklı iş ve sosyal imkân sağlayacak bir altyapı oluşturuyor.

Kişilerin, cisimlerin ve mekanların üç boyutlu görüntülerini gerçek zamanlı olarak dünyanın başka bir ucuna taşıyabilen Holoporter; eğitim, sağlık, ticaret, reklam gibi birçok sektör tarafından kullanılabiliyor. Korona İle Savaşanlar Tanıtım Günü’nde ürün sunumu yapan Scalar Vision, yüzde 100 yerli insan tarama sistemini de geliştirdi. Scalar Vision kurucusu Bülent Demirhan, ilk satış anlaşmasını Türkiye’nin büyük bir savunma sanayi kuruluşu ile yaptıklarını belirterek, “Bu kuruluş, geliştirdiğimiz teknolojiyi mevcut projelerine entegre edecek. Holoporter, gelecek nesil iletişimin temsilcisi. 5G’nin sağlayacağı diğer imkânlar özelinde önemi çok daha büyük olacak. Ülkemizdeki ve yurt dışındaki bazı telekom operatörleriyle işbirliği görüşmelerimiz sürüyor” dedi.  

Scalar Vision'un Kurucusu Bülent Demirhan ve tüm ekibe başarılar diliyoruz.