ISIF’20’den 7 Ödülle Döndük!

İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı(ISIF) 2020

2016 yılından bu yana gerçekleştirilen İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı(ISIF) 2020, 28 Eylül tarihinde gerçekleşen ödül töreni ile sona erdi. T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türk Patent ve Marka Kurumu, International Federationof Inventors’ Associations (IFIA), Türkiye Teknoloji Takımı, Avrupa Patent Ofisi ve World Intellectuel Property Organization’ın desteği ile yapılan yarışmaya başvuran projeler, 5 Ağustos-27 Eylül tarihleri arasında, pandeminin yarattığı kısıtlardan dolayı çevrim içi ortamda gerçekleşti.

Gelin, ödül alan girişimlerimizi ve mezunlarımızın projelerini inceleyelim!

Teknopark İstanbul, bu seneki edisyonda 10 firma ile yer aldı ve büyük bir başarıya imza attı. Teknopark İstanbul Teknoloji Transfer Ofisi’nin (TTO) yoğun destekleri ve gerekli altyapıyı temin etmesi ile yarışmaya daha konsantre şekilde hazırlanan firmalar, sahip oldukları teknolojik bilgiyi somutlaştırma noktasında büyük başarı elde ettiler. Teknopark İstanbul firmaları yarışmadan iki altın, iki bronz ve üç gümüş madalya ile geri döndü. Ödül  alan yedi firmanın altı tanesi kuluçka merkezimizin girişimi ve mezunu olarak yer almakta.

Girişimcimiz Hümeyra Ergin “Işıklı Yol” projesi ile girişimimiz Dunya 360 firması “DUNYA 360 VR Maker Kit” çalışması ile altın madalya alırken; Eurobotik “Bir Yörünge Kayıt Kolu” projesi ve mezunumuz Yonga Teknoloji Mikroelektronik Age “Balık Sayma Makinesi ve Sistemi” ile gümüş madalyaya hak kazandılar. İki girişimimiz Bacpolyzyme Bı̇yomühendı̇slı̇k “Bir Bı̇yolojı̇k Esaslı Malzeme ve Bunu Üretme Yöntemi”, Akkoç Teknoloji “Bir İnsansız Su Altı Robotu”, mezunumuz Gelecek Yazılım Mühendislik “Hazır Barkotlu Kan Alma Tüpü Eşleştirme Metodu ve Cihazı” projesi ile bronz madalya alan firmalar oldu.

ÖDÜL ALAN FİRMALAR

Hümeyra Engin Altın Madalya
Dünya 360 Altın Madalya
Eurobotik Gümüş Madalya
Yongatek Gümüş Madalya
Bacpolyzyme Bı̇yomühendı̇slı̇k Bronz Madalya
Gelecek Yazılım Mühendislik Bronz Madalya
Akkoç Teknoloji Bronz Madalya

 

 

 

 

 

 

Ödül alan tüm firmalara başarılar diliyoruz.