NavlunGO 250 Bin Dolar Yatırım Aldı!

İhracat, ithalat yapanlara ve yurt dışına Amazon, Etsy gibi pazar yerlerinde ürün satanlara lojistik teklifi bulma, satın alma ve yönetme hizmeti veren Navlungo, İdacapital tarafından yürütülen innovate21st hızlandırma yatırım programı kapsamında, Akiş Gyo, Akkök Holding, Etki Yatırım Girişim ve diğer yatırımcıların olduğu bir gruptan Seri A öncesi 250 bin dolar yatırım aldı. Program kapsamında, Navlungo 2021 yılı içinde mevcut yatırımcılarına ek olarak, yeni Venture Capital yatırımcılarının da katılımı ile 2 milyon dolar ve üzerinde bir Seri A yatırımı almaya hazırlanıyor.

Gelin, girişimimizi yakından tanıyalım!

Teknopark İstanbul Kuluçka Merkezi Cube Incubation'da 2019 yılında faaliyetlerine başlayan NavlunGO, ithalat ve ihracat yapan ve yurt dışına ürün satanlar için lojistik teklifleri üreten akıllı bir platform sunuyor. Kurulduğu ilk günden itibaren uzun süren lojistik teklif alma süreçlerini dijitalleştirmek için araştırmalar yapmakta.

Girişimcimiz, NavlunGO'nun kurucu ortağı İsa Korkmaz, dijitalleşmenin önemine dair şunları ifade etmektedir: “Teknolojinin günden güne gelişmesi ve dijitalin hayatımızda yer alan rolünün artması sebebiyle tüm sektörler gibi losijtik sektörünün de dijitalleştiğini, sektörde var olan açığın NavlunGO ile kapanacağını düşünüyorum."

 

NavlunGO yük sahiplerine 3 binin üzerinde rotada yüzlerce taşıyıcıdan alınan teklifleri onların ihtiyaçlarına göre sınıflandırarak 1 dakika içinde satın alabilecekleri noktaya getirmektedir.

Tekliflerinize hava, kara, deniz ve tren yolu alternatiflerini ekleyerek bir arada vermektedir. Değerli olan yüklerinizi taşıyacak firmaları belirli elemelerden geçirdikten sonra sisteme dahil etmektedirler. 

Navlungo'ya bugüne kadar üye olan müşteri sayısı 4 bin 500 iken, platformda 20 binden fazla teklif talebi yer aldı ve dünyanın 56 ülkesine ihracat yapıldı.  Navlungo, platform üzerinden satılan yük ya da kargolar için lojistik firmalarından platform bedeli alarak gelir yaratıyor. Girişim, kısa süre sonra devreye alınacak olan “Dijital Lojistik Asistanı” ürünü ile sabit üyelik modelinden de gelir elde etmeye başlayacak. Covid-19'un etkisiyle birlikte servisler arasından en uygun ve optimumu bulmaya çalışan ihracat firmalarından gelen talepler sayesinde platformda üretilen teklif sayısı ayda 5 bine ulaştı. 

İsa Korkmaz, Ceren Tuna, Emrah Arslan ve Mutlu Boz tarafından kurulan NavlunGO'nun, şu an on kişilik bir ekibi var.  

Girişimcilerimiz ve tüm ekibe başarılar diliyoruz.