Açık Ofis Yönetimine Yerli Platform

28 June 2022

Koworx, yerli ‘Yeni Nesil Coworking Space Yönetim Platformu’ geliştirdi. ‘Workodium’ adlı platform, coworking olarak bilinen ve ortak kullanılan fiziksel çalışma alanlarının yönetilmesini sağlıyor. İhtiyaca özel güncellenebilen ve anlık destek hizmeti veren platform, maliyet avantajı ile de iddialı. 

 

Teknopark İstanbul Kuluçka Merkezi’nde yerleşik Koworx, yerli ‘Yeni Nesil Coworking Space Yönetim Platformu’ geliştirdi. ‘Workodium’ adlı platform; fiziksel çalışma alanlarının kimlere hangi şartlarda kiralandığını, faturaları, tahsilatları ve coworking olarak bilinen çalışma alanlarının yönetilmesi hizmetini sunuyor. Platforma, Mobile App uygulaması ve Booking App sistemlerini de ekleyecek olan Koworx; yüksek MB disk alanı, anlık destek, sürekli güncelleme ve uygun fiyat gibi özellikleri ile global firmalara karşı rekabet üstünlüğü taşıyor. İstanbul Ticaret’in sorularını, Koworx’un kurucularından ve Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Şiranlı cevapladı. 

COWORKING ALAN İHTİYACI

Koworx nasıl kuruldu?

Coworking alanları, iş hayatının vazgeçilmez bir parçası oldu ve pazar hızla büyüyor. Artan ihtiyaca yerli bir çözüm üretebilmek amacıyla 2021 yılında Koworx’u kurarak, çalışmalara başladım. Ardından Teknopark İstanbul Kuluçka Merkezi’ne kabul edilmek amacıyla başvuruda bulundum. Bu süreç devam ederken, fikir aşamasında küçük yatırımlar aldım. Böylece ekibimizi kurduk ve serüvenimiz başladı.

İLK YERLİ UYGULAMA

Koworx’un faaliyet alanı nedir?

‘Workodium’u yani ilk yerli ‘Yeni Nesil Coworking Space Yönetim Platformu’nu geliştirdik. Platforma ekleyeceğimiz Koworx Mobile App uygulamamız üzerinden, üye kiracılar yeni rezervasyonlar yapabilecek. Bildirimleri alıp, kendi hesap ekstrelerini görüp, geçiş sistemleri için kullanabilecekler.

Yani platformda ne var ise onları görebilecekler. Anlık kiralamalar için ekleyeceğimiz Booking App sistemlerimiz üzerinde de geliştirme çalışmalarımız sürüyor.  

AÇIK OFİS ALANLARI

Coworking ne demek?

Farklı şirketlerin çalışanlarının aynı ofis alanını paylaşması, kullanması olarak açıklanabilir. Çalışansız şirketler, şirketsiz çalışanlar için birçok imkanı aynı anda sunan açık ofis alanlarına olan ihtiyaç giderek artıyor.

ORTAK ALTYAPI KULLANIMI

Faydaları neler?

Açık ofis; ekipman, kamu hizmeti, resepsiyonist, saklama hizmetleri, ikramlar, parsel kabul hizmetleri, otopark gibi ortak altyapıyı kullanma imkanı veriyor. Kullanıcılarına; hız, kolaylık sağlamanın yanında en önemli faydası maliyetleri düşürmek. Fiziksel çalışma alanlarında, buraları kiralayanlar ve onların çalışanlarının oluşturduğu çok fazla hareketlilik var. ‘Workodium’ ile bu hareketliliğin, tüm operasyon süreçlerinin hızlı ve sağlıklı yönetilebilmesi mümkün. Böylece coworking hizmeti veren şirketler operasyon süreçlerine daha az zaman ve personel ayırıyor.

PROFESYONELLERİN ALANI

Coworking alanları kimler kullanıyor?

Coworking alanlar; bağımsız bilim adamları, evde çalışan profesyoneller ve sık seyahat edenler için çok cazip. İstatistiklere göre, coworking modelini tercih edenlerin sayısı özellikle 2013 ile 2020 arasında, yüzde 500’den fazla arttı. Uzaktan ve evden çalışmanın dezavantajlarıyla karşılaşan freelancer çalışanlar ve KOBİ’ler için coworking alanlar öncelikle tercih edilir bir model oldu. Ancak pandemi ile beraber kurumsal firmalar hibrit dediğimiz modele geçmeye başladı. Ofislerini küçülterek, çalışanlarını anlaşmalı coworkinglere yönlendirdiler.

300’DEN FAZLA ALAN

Türkiye için coworking pazarı ne durumda?

Coworking, ülkemizde yeni gelişen bir sektör. Pandemi ile beraber zorunluluk haline gelen uzaktan çalışma modelinin yerleşmesi ile coworking alanlar Türkiye’de de yükselme dönemine girdi. Türkiye’de 300’ün üzerinde coworking alanı mevcut. Dünyadaki sayı ise 20 binin üzerinde. Önümüzdeki dönemde sektörün, dünya genelinde büyük bir hızla büyümesi öngörülüyor.

YERLİ ÇÖZÜMLER

Coworking ihtiyaçları için yerli çözümleriniz neler?

Çözümümüz SaaS bazlı Koworx. Yani, ihtiyaç duyulan tüm hizmeti yazılım üzerinden sunuyoruz. İnternete girebilen tüm cihazlardan erişim imkânı sağladığımız modelimizle kullanıcıya şu çözümleri sunuyoruz: Üyelik yönetimi, akıllı kontratlar, hizmetler, kaynak yönetimi, rezervasyonlar, etkinlikler, kampanyalar, bildirim merkezi, yazıcı kullanımı, raporlar, fatura yönetimi, ödeme yönetimi, online tahsilat ve entegrasyonlar.

YATIRIMCI TURLARI

Yatırım ve destek aldınız mı?

Kurulduktan kısa bir süre sonra yatırımcı turlarına başladık. İlk melek yatırımcılarımız Mehmet Suphi Bereket ve Alesta Yatırım oldu. Yeni geliştireceğimiz ürünler için de yatırımcı turlarımızı sürdürüyoruz.

20 BİN İŞLETME

“Türkiye’de şu an 300’ün üzerinde coworking firması, 20 binden fazla işletmeye hizmet veriyor. İhtiyaç arttığı için bu hizmeti sunan ve talep eden firma sayısı da hızla yükseliyor.”

COWORKİNG ALAN SAHİPLİĞİ

“Artık coworking alan sahipliği diye bir kavram var. Coworking alan yönetimi için de yeni iş alanları oluştu. Bu alanlar için teknik ve idari kadrolara ihtiyaç var. Mesela kiracı şirketler için çalışan ihtiyacı bunlardan biri.”

REKABET ÜSTÜNLÜĞÜ

  • Taleplere anında cevap
  • İhtiyaca özel geliştirmeler
  • 500 MB disk alanı
  • Ekstra disk alanları sunuyor
  • Destek ve güncelleme hizmeti  
  • Abonelik sistemiyle çalışıyor
  • Maliyet etkin fiyatlandırma

ABONELİK SİSTEMİYLE MALİYET YÖNTEMİ

“Yurt içinde muadilimiz yok. Benzer hizmeti veren yabancı şirketlere karşı, ihtiyaca özel geliştirilen güncellemeler, hızlı destek çözümlerimizle rekabet üstünlüğüne sahibiz. Abonelik sistemimiz ve maliyet etkin fiyatlandırmamız ise rakipsiz.”